Natuur Omgeving

Roerdalen Horse Experience

Ruiters en Menners kunnen bij de Roerdalen Horse Experience gratis vaardigheden oefenen. Doormiddel van trail-  springhindernissen en obstakels.

NAAR DE EXPERIENCE

Roerdalen Horse Experience

Buitenrijden met je paard  in de natuurgebieden en Nationale Parken in Limburg is een absolute 'must-do' wanneer je als ruiter in Limburg bent. Laat je verrassen door de omgeving . Het uitzicht is schitterend na iedere bocht die je neemt.

Bij rustplekken ben je van harte welkom om lekker te eten en je paard op rust te laten komen op een schaduwrijke plaats. De rustplekken zijn natuurlijk voorzien van een stevige bindplaats, vers water en hooi. De ruiter- en menkaarten en routes van de verschillende gebieden zijn via diverse verkooppunten te koop, onder andere in de webshop .

Nationaal Park De Maasduinen

Paardrijden in Nationaal park de Maasduinen is een fantastische ervaring. Via de knooppunten van het ruiterroutenetwerk kun je mooie routes maken in het gebied. De duinen afwisselend met water vormen een uniek plaatje. Als ruiter of menner kan jij je hart ophalen met de uitdagende stukken die er ook aanwezig zijn. Paardrijden en mennen is alleen toegestaan op de daarvoor aangegeven paden.

Paardrijden Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Meinweg

Nationaal Park De Meinweg is een geweldige plek om een buitenrit te maken in Limburg. In het park is een uitgebreid ruiter- en menroutenetwerk aangelegd. Zowel de beginnende  als ook de zeer ervaren ruiter kan hier urenlang plezier beleven. Het ruiternetwerk is onderdeel van ruim 150 km bewegwijzerde routes. Paardrijden en mennen is alleen toegestaan op de daarvoor aangegeven paden.

En vrouwelijke ruiter in Nationaal Park de Meinweg

Het Kempen~Broek

In Weert ligt een grensoverschrijdend knooppuntennetwerk van 80 km bewegwijzerde paden. Je kan van het netwerk van de Limburgse Kempen in België en van de gemeente Cranendonck eenvoudig aansluiten. Ruiters en menners doorkruisen in dit gebied De IJzeren Man, Kruispeel, Laurabossen, Wijfelterbroek, Stramprooierheide en de Tungelerwallen. Paardrijden en mennen is alleen toegestaan op de daarvoor aangegeven paden.

Groep ruiters in natuurgebied het kempen-broek

Natuurgebied Maaspark Ooijen -Wanssum

Wie droomt er nu niet van een vrij toegankelijk, aaneengesloten, waterrijk gebied waar je samen met je paard heerlijk kunt buitenrijden. Het 540 ha aaneengesloten natuurgebied ligt in Noord-Limburg en heeft naast Maasduinen ook veel bos en water. Het Maaspark is voorzien van ruiter- en menknooppunten .

Foto: Paul Poels Fotografie

Oude maasarm Ooijen-Wanssum Paul Poels Fotografie

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel behoort tot de mooiste plekken van Limburg. Paardrijden is alleen toegestaan op het ruiterpad. De routes gaan door de mooiste natuurgebieden, dorpskernen en langs historische bezienswaardigheden.

Natuurgebied Mookerheide

Natuurgebied Mookerheide is te vinden in het meest noordelijke puntje van Limburg. Hier heb je smalle bospaden en lange zandweggetjes waar je eindeloos kunt rijden. Omdat het gebied op een stuwwal ligt, zijn er grootte hoogte verschillen. Ruiters en menners dienen op de aangewezen paden te blijven.

Ruiter- en menroutekaarten

Met de ruiter- en menroutekaarten kun je eenvoudig je eigen ruiterroute samenstellen op basis van knooppunten. De kaarten zijn via diverse verkooppunten in Noord- en Midden-Limburg te koop: webshop, VVV Winkels, maneges, Equidrome en Paardenwelkom bedrijven. 

Ruiterlabel Natuurmonumenten

Voor ruiterpaden in Noord- en Midden-Limburg is het wenselijk om het ruiterlabel bij je te hebben voor : Natuurgebied De Langenboomse Bossen (tussen Oss en Venray), De Krang (Grenspark Kempen-Broek Swartbroek), De Laurabossen (ten westen van Weert), Grenspark Kempen~Broek, Stramprooise Heide en De Maasvallei. Door de aanschaf van een label draag je bij aan onderhoud van de paden en bescherming van de natuur die onderhouden wordt door Natuurmonumenten.

 

 

Ruiterlabel Natuurmonumenten