Wandelroute

Wandelroute Meinvennen: Internationaal door De Meinweg (premium)

Route 17 km. Deze afwisselende route door Nationaal Park de Meinweg leidt over bospaden, door heidelandschappen met vennen, door moerasbossen met elzen en berken en langs gagelvenen. De route leidt ook deels door Duitsland.

De wandelroute de Meinvennen ligt ten oosten van Roermond in het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette. Deze afwisselende route leidt over bospaden, door heidelandschappen met vennen, door moerasbossen met elzen en berken en langs gagelvenen.

Karakteristiek zijn de terrasranden die in duizenden jaren zijn ontstaan door de erosie van het oerstroomdal van de Maas. Op de terrassen stromen de beide beken Rode Beek en Boschbeek, die uitmonden in de Roer. De route leidt door de bossen van de Luzekamp en door de vochtige gebieden Melickerven en Herkenboscherven. Met zijn flora en fauna is de tocht in elk seizoen een schitterende ervaring voor natuurliefhebbers.

De terrasvormige en steile overgangen die tot 50 meter kunnen bedragen, geven deze route een sportief tintje. In het natuurreservaat Luzekamp stuit de wandelaar op duinen, waarvan het zand in de ijstijd uit het Maasdal van de Atlantische kust naar het oosten waaide en daar bleef liggen. Heischrale graslanden en vochtige heide volgen.

Op deze route steken de wandelaars twee keer de zogenoemde "IJzeren Rijn" over - een spoorwegtracé tussen de havenstad Antwerpen en het geïndustrialiseerde Roergebied. Het tracé is in 1878 gebouwd en in 1991 stilgelegd.

De folder is o.a. verkrijgbaar bij de verschillende VVV locaties.
 
 

Eigenschappen
Route: 10-20 km.
Knooppuntenroute
Route van A naar A

Contact en locatie

Meinvennen - Internationale (premium) wandelroute door De Meinweg
Startlocatie route: Meinweg
6075 NA
Herkenbosch

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Brasserie / Lunchroom
1,58km
 
Buitenterras
5,03km
 
Restaurant, Brasserie / Lunchroom, High tea
8,68km
 
Restaurant, Brasserie / Lunchroom
9,56km