ruiterroutepaaltje Ruiter-menroute in Limburg

OndernemerLangs het ruiter- en menroutenetwerk

Op 10 Maart en 15 Maart 2022 organiseerde Visit Noord-Limburg en Limburg Marketing onder de vlag van Paardrijdenlimburg.nl een tweetal ondernemersavonden. Op deze avond werd ingegaan op de kansen voor ondernemers uit de vrijetijdssector om mee te liften op een steeds groter groeiende doelgroep: de recreatieve ruiters en menners. Gedurende deze avond  werd er een presentatie gegeven door: Limburg Paardensport, KNHS Paarden Welkom, Visit Noord-Limburg en Limburg Marketing.

Ruiters en menners

De paardensport is een toegankelijke vrijetijdsbesteding. Door o.a. corona is het aantal deelnemers de laatste jaren enorm toegenomen. Nederland telt bijna 500.000 ruiters en 450.000 paarden. Volgens bronnen worden er jaarlijks rond de 17 miljoen buitenritten gemaakt. En daar liggen voor ondernemers langs de ruim 1300 kilometer ruiter- en menroutenetwerk in Noord- en Midden-Limburg, kansen om meer potentiele bezoekers te trekken.

ruiter kamt de haren van haar paard

Ondernemersavond(en)

Op 10 en 15 Maart 2022 werden ondernemers doormiddel van een aantal presentaties en tools gewezen op de vrij eenvoudige wijze waarop zij deze "nieuwe" doelgroep kunnen bereiken.  Kon je niet aanwezig zijn maar wil je wel graag meer weten over de mogelijkheden neem dan contact op met relatiebeheer@visitnoordlimburg.nl voor de gemeenten  Mook & Middelaar, Gennep, Bergen, Horst a/d Maas,Venlo  voor alle andere gemeenten in Noord en Midden-Limburg  frans@limburg.marketing

Ondernemers langs ruiter- en menroutenetwerk