Natuurgebied

Recreatiegebied

De Groote Peel
De Groote Peel
De Groote Peel
Uitkijktoren de Peel

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park de Groote Peel is een bijzonder en divers gebied. Op deze pagina ontdek je wat het gebied zo bijzonder maakt. 

Turfwinning en diverse vogelsoorten

De Groote Peel is het kleinste Nationale Park van Nederland, maar daardoor niet minder bijzonder. Het park staat vooral bekend om de zichtbare geschiedenis van de turfwinning en in het broedseizoen zijn er ruim negentig vogelsoorten te vinden. De ideale manier om Nationaal Park De Groote Peel te verkennen, is te voet. Op eigen houtje, met een van de vele routes of een excursie kun je het prachtige en vogelrijke natuurgebied beleven.

Knuppelbruggen

Naast de geschiedenis van de turfwinning en de vele vogelsoorten, staat Nationaal Park de Groote Peel bekend om de vele knuppelbruggen. Deze knuppelbruggen brengen voetgangers door het moerasrijke gebied. Neem een kijkje vanaf de knuppelbruggen, de uitzichtvlonder of vanuit de uitkijktoren en ervaar het prachtige uitzicht over De Groote Peel.

Activiteiten in De Groote Peel

Regelmatig organiseren Staatsbosbeheer en Buitencentrum De Pelen verschillende activiteiten, wandeltochten en excursies in Nationaal Park De Groote Peel. Van Vollemaanwandelingen tot excursies waarin je leert om mooie natuurfoto's te maken, tijdens deze activiteiten ontdek je De Groote Peel op een hele leuke manier.

Activiteiten NP De Groote Peel

Wanneer

Altijd open.

 

Contact en locatie

Nationaal Park De Groote Peel
Moostdijk
6035 RB
Ospel

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.