Alles over  TREC Limburg

Wat is TREC?

Je hebt de woorden TREC of TREC-wedstrijd vast weleens voorbij horen komen. Maar wat is het nu eigenlijk? De afkorting TREC staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk 'competitieve ruiter trektochttechnieken'. Het is een van oorsprong Franse sportvorm met als doel om de geschiktheid van paard én ruiter tijdens een trektocht te testen.

De test is inmiddels uitgegroeid tot een recreatieve en in wedstrijdverband beoefende paardensport. Bij TREC ligt de nadruk op plezier en het samenwerken tussen mens en paard. 

Ruiter en paard in het water

TREC Oefendag zondag 10 juli:

Op zondag 10 juli organiseert TREC club Nederland een TREC oefendag op Rijstal Venhof.
Deze dag staat onder leiding van Hans Hoff en Dewi Bergman.

Deze dag wordt georganiseerd omdat we ruiters een leuke dag willen aanbieden en de mogelijkheid om te ervaren hoe mooi de prachtige natuur van Regio Nationaal Park De Meinweg is.

Op deze dag rijden we een mini TREC met uitleg.
De onderdelen POR (Parcours d’Orientation et de Régularité), een oriëntatierit met stafkaart, MA (Maîtrise des Allures), gangenbeheersingsproef en PTV (Parcours en Terrain Varié), hindernisparcours komen op deze oefendag aanbod.
Er wordt een kleine route gereden met stafkaart, TREC hindernissen geoefend en ook de MA wordt geoefend. Bij alle drie de onderdelen wordt er uitleg gegeven.

Inschrijving kost € 25,- per deelnemer.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier 

Aanmelden

Kom je niet uit de buurt? Geen probleem. Er zijn diverse accommodaties in de omgeving waar zowel jouw paard als jij kunnen overnachten. 

Overnachten

Paard staat in de stal