Autoroute of motorroute

Autoroute en motorroute Limburg - Oostlus

Lengte: 116 km. Deze fraaie autoroute en motorroute loopt door het midden van Nederlands Limburg en een deel van de Duitse provincie Nord-Rhein-Westfalen. Onderweg zie je een mooie variatie van landschappelijke hoogtepunten, culturele hoogstandjes en water in verschillende varianten. Je kunt op diverse attractieve plekken stoppen om eens rustig van de omgeving of van een hapje of drankje te genieten.

De route start in Roermond, van waar je naar het landelijke Boukoul met haar fraaie kasteel Hillenraedt gaat. Vervolgens rijd je via Asselt langs de Maasplassen en de rivier de Swalm naar Beesel, waar je kasteel Nieuwenbroeck passeert. Via Swalmen beland je in het Duitse stadje Brüggen, bekend om haar historisch centrum met o.a. de Burg Brüggen en de fraaie waterradmolen. Via de Bundesstrasse beland je in Wassenberg, waar wederom een bijzonderre burcht wacht. Hier verlaat je Duitsland en rijd je de gemeente Roerdalen binnen. In Roerdalen passeer je verschillende parels, zoals o.a. de fraaie molen in Melick, de Baseliek in st. Odiliënberg, de Roerbocht in Lerop en de kasteelruïne in Montfort. De route vormt een lus, waardoor deze overal op de route gestart kan worden. Bovendien sluit deze op het start/eindpunt aan op de Limburg Westlus route.

Al met al een perfecte route om een mooi deel van de dag door te brengen in Limburg, waarin je je eigen tempo bepaalt en je onderweg op diverse plaatsen kunt stoppen om te genieten van het landschap, de cultuur en de Limburgse streekgerechten.

Klik op de onderstaande button ‘Download’ en laad de route in op je smartphone of tablet. Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Wil je liever de routebeschrijving op papier hebben? Download dan hier de printversie van de auto- & motorroute Limburg - Oostlus.

Eigenschappen
Route: 100-150 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

VVV Roermond
Markt 17
6041 EL
Roermond

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
Restaurant
1,17km
 
Restaurant, Brasserie / Lunchroom, High tea
1,60km
 
Restaurant
6,23km
 
Buitenterras
6,29km
 
Bezienswaardigheid
8,53km
 
Restaurant, Buitenterras
8,74km
 
Brasserie / Lunchroom
8,98km