Autoroute of motorroute

Molen de Grauwe Beer Beesel
Huis aan het water
Kapel in de groene natuur
Dorpsaanzicht kerk weiland
Boerderij

Auto- en motorroute Beesel

Lengte: 22 km
Deze auto- en motorroute door de gemeente Beesel leidt je langs veel groen, water, dorpjes en gehuchtjes.

Tijdens deze route passeer je veel Limburgse bezienswaardigheden, zoals beltkorenmolen de Grauwe Beer, kasteel Nieuwenbroeck, diverse kapellen en veel oude boerderijen. Ook de oude begraafplaats met haar eeuwenoude muur is een bezichtiging waard.

Drakendorp Beesel is bekend van het Draaksteken, een festijn dat iedere 7 jaar in Beesel wordt gehouden. Binnen de gemeente wordt op diverse plaatsen uiting gegeven aan herkenbaarheid als drakendorp. Zo vind je op de route o.a. een mooi en groot standbeeld van een draak.

De route is een volledige lus, zodat je deze overal op de route kunt starten.
De autoroute brengt je in de dorpen Beesel en Reuver, maar ook door de gehuchten Ouddorp, Rijkel en het Beesels Broek. In het Beesels Broek vind je veel monumentale boerderijen die vaak hun oude naam behouden hebben.

De gemeente Beesel ligt ingeklemd tussen de Maas en Duitsland. De route brengt je zowel langs de Maas als ook vlak bij de Duitse grens. Het is een afwisselende route, waarbij je op het ene moment door dorpjes rijdt en op het andere moment geniet van de natuur. Op de rustige wegen tref je vaak alleen fietsers aan.

Klik op de onderstaande button ‘Download’ en laad de route in op je smartphone of tablet. Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Wil je liever de routebeschrijving op papier hebben? Download dan hier de printversie van de auto- en motorroute Beesel.

 

Eigenschappen
Route: 20-25 km.
Route van A naar A
Ongemarkeerde route

Contact en locatie

VVV Roermond
Markt 17
6041 EL
Roermond

In de buurt

De afstanden genoemd in onderstaande tegels zijn de afstanden vanaf de bovenstaande locatie.

 
2,02km
Bezienswaardigheid
 
7,60km
Bezienswaardigheid
 
7,82km
Restaurant
 
8,97km
Restaurant